PVC

In tegenstelling tot vloeren voor particulier gebruik zijn vloeren voor openbaar en bedrijfsgebruik veel meer onderhevig aan allerhande blootstellingen. Bovendien dienen deze vloeren ook nog eens onderhoudsarm te zijn. Een PVC-vloer biedt de ideale oplossing voor wie op zoek is naar een betrouwbare en solide vloer die tegelijkertijd op esthetisch vlak ook iets te bieden heeft.

Enkele eigenschappen van PVC vloeren

Zorgend

Het grootste deel van onze werkzaamheden ligt binnen de zorgsector. PVC-vloeren hebben gelaste naden, zijn soepel en geluiddempend. Aangezien er geen voegen zijn is de vloer zeer vlot te reinigen. Dit alles maakt ze uiterst geschikt voor de hele zorgsector. Dankzij onze voortdurende behoefte om kwaliteit af te leveren én onze uitstekende service hebben we een lange lijst van referenties opgebouwd in deze branche. Waaronder ziekenhuizen, rustoorden, kinderdagverblijven, scholen, kabinetten van geneeskundigen, tandartsen, kinesisten,….

Elektrisch geleidend

Medische ingrepen en bepaalde industriële processen zijn zeer gevoelig voor statische elektriciteit. Soepele vloerbedekkingen, zoals PVC, laten zich uitstekend in een elektrisch geleidende versie steken; waardoor statische ontladingen vermeden worden. Stroomgeleidende lijm, koperverbindingen  en een vakkundige plaatsing doen de rest.

Veiligheid

Vloeren met hellingen of in ruimten waar veel met water wordt gewerkt is het belangrijk om over een slip vaste ondergrond te beschikken. Soepele vloeren met instrooiing van stremmende deeltjes of een gepaste oppervlaktestructuur combineren antislip eigenschappen met een goede onderhoudsvriendelijkheid.Onderhoudsarm

Op vlak van onderhoud zijn soepele vloeren er de voorbije jaren opmerkelijk op vooruit gegaan. Het aanbrengen van milieubelastende beschermingsproducten behoort nu ook tot het verleden, net zoals het strippen van de vloeren om opnieuw een beschermingslaag aan te brengen. Vanwege het enorme aanbod aan soepele vloeren is het vaak moeilijk een juiste beslissing te nemen. Een goede begeleide keuze is dus zijn geld zeker waard.


Elastisch

De elasticiteit van soepele vloeren typeert de vloer tot ideale ondergrond in de sportsector. Ben je op zoek naar puntelasticiteit? Dan ben je hier aan het goede adres. Turnen op een meerlagige elastische vloer is een zaligheid. Ben je op zoek naar vlakelasticiteit? Ook dan zijn wij de juiste keuze. Indien gewenst kan er op de gekozen onderbouw voor een puntelastische opbouw gekozen worden.


Waterdicht

PVC bekleding leent zich uitstekend tot het vervaardigen van waterdichte vloeren uit één geheel. De thermoplastische eigenschappen bieden de  mogelijkheid om banen en opgeplooide plinten naadloos aan elkaar te lassen. Zo kan met zachte of juist zéér harde PVC wandbekleding een waterdichte ruimte worden gevormd.
Hygiënisch

Sommige ruimtes stellen zeer hoge eisen inzake hygiëne. Onze vloer- en wandsystemen uit kunststof, met gelaste naden en uitgeronde plintvormen, bieden de ideale oplossing voor dit type lokalen. Wet-en cleanrooms behoren tot ons dagelijks werkterrein. Dankzij onze precisie in de afwerking voelen wij ons in deze hoogtechnologische omgeving goed thuis.


Slijtvast

Onder meer de elasticiteit zorgt bij soepele vloeren voor een verhoogde slijtvastheid. Binnen de sector is er grote vooruitgang geboekt betreffende permanente beschermlagen. De keuze tussen homogeen en heterogeen samengestelde vloeren wordt daarbij steeds subtieler. Vandaar dat een goede begeleiding bij het maken van een keuze inbegrepen is bij onze service.


Vloer wand-combinaties

Vloerbanen en wandbekledingen kunnen samen verwerkt worden tot een zuiver en waterdicht geheel. Je kan kiezen harde of zachte uitvoering die tegelijkertijd ook krasvrij en stootvast is. Zo voldoen we aan de strengste eisen inzake hygiëne, stootvastheid en duurzaamheid in vochtige en propere lokalen.


Foto’s


coursework help